[clear-line]

Er zijn leuke, leerzame workshops, demonstraties en proeverijen, voor jong en oud.
Zoete workshops, gezonde workshops, maar ook gewoon dingen waarvan we denken dat jij ze leuk vindt. En natuurlijk muziek en ander verrassend vertier.

Dit zijn de workshops van 2022. Heb jij ideeën voor 2023, zou je zelf een workshop of bakdemo willen geven? Laat het ons weten!

[clear]

♥  Foodfotografie & foodstyling

foodstyling foodfotografie workshop

Leer je baksels mooi fotograferen in de workshop Foodfotografie & Styling! Of je nou met je telefoon fotografeert of met een spiegelreflexcamera, in deze workshop leer je de tips en tricks ‘uit het vak’ om de mooiste foto’s te maken van je taarten en gebak zodat jij straks kunt shinen met je producten op social media.

We gaan ons bezighouden met zaken als:

Na een korte introductie en uitleg ga je zelf aan de slag met je camera en kun je gebruik maken van de aanwezige props, producten en ingrediënten. Natuurlijk mag je ook je eigen gebakken taart/gebak meenemen om te fotograferen.

Deze workshop is toegankelijk voor elk niveau voor wat betreft fotografie, of je nou al even fotografeert of net begint. De nadruk ligt op het creëren van een mooi beeld d.m.v. licht, compositie en styling.

Neem je camera of telefoon mee. Mocht je een statief hebben, dan is dat ook handig.

Deze workshop wordt gegeven door culinair fotograaf Anoeska Vermeij. Al ruim 15 jaar werkt zij als professioneel fotograaf. Ze is gespecialiseerd in foodfotografie en culinaire reportages. Haar werk brengt haar bij restaurants, producenten, de boer en de teler, kortom alles wat met de ‘voedselketen’ te maken heeft. In haar studio schiet zij de mooiste plaatjes van gerechten en ingrediënten. Anoeska wordt er nog steeds enorm blij van wanneer alles op z’n plaats valt, met dat perfecte licht en compositie.

Kosten: € 28,50  p.p. inclusief gidsje met tips & tricks voor foodfotografie
Duur: circa 1,5 uur.
Standnummer E21.

Vrijdag 16 september, aanvang 10.30 (nog 2 plaatsen) en 14.00 uur (VOL)
Zaterdag 17 september, aanvang 10.30 (VOL) en 14.15 uur (VOL)
Zondag 18 september, aanvang 10.30 (VOL) en 14.00 uur (VOL)

Bakken met Thee

bakken met theeThee is heel erg geschikt om te verwerken in cakes, taart, cupcakes en andere lekkernijen. Rensina Steursma van Yourdailyteacup laat je zien hoe je dit kunt doen, welke thee je hiervoor het beste kunt gebruiken en deelt recepten om te bakken met thee. Uiteraard gaan we ook proeven en een heel klein beetje zelf aan de slag!

Duur: circa 60 min.
Kosten: € 19,95 per persoon inclusief iets lekkers én handig materiaal om meteen thuis aan de slag te gaan.
Standnummer E06.

 • vrijdag 16 september, aanvang 10.30 (VOL) en 14.00 uur.
 • zaterdag 17 september, aanvang 10.30 en 14.00 uur (VOL).
 • zondag 18 september, aanvang 10.30 en 14.00 uur.

♥ Icetea maken 

zelf icetea makenIn de zomer, als de temperatuur naar grote hoogte stijgt, dan is er niets lekkerder dan een verkoelende icetea. Maar icetea uit de supermarkt bevat erg veel suiker, is heel zoet en heeft weinig echte theesmaak. Zo jammer, want ijsthee gemaakt van losse thee is vele malen lekkerder, gezonder en verfrissender.

Daarom staat er een ijsthee workshop op het programma. Je leert de verschillende manieren van ijsthee maken. Je gaat de verschillen proeven en je krijgt lekkere tips van Rensina Steursma van Your Daily Teacup.

Duur: circa 60 min.
Kosten: € 21,95 per persoon inclusief lekkere thee én handig materiaal om meteen thuis aan de slag te gaan.
Standnummer E06.

 • vrijdag 16 september 12.00 (VOL)
 • zaterdag 17 september 12.00 (VOL)
 • zondag 18 september 12.00 (VOL)

♥  Workshop glutenvrije kniepertjes bakken

Nieuwjaarsrolletjes, kniepertjes, Vegter’s rolletjes …  Verschillende namen voor hetzelfde opgerolde koekje. Tijdens deze workshop leer je van Annemieke Glutenvrij om zelf glutenvrije kniepertjes te bakken. Ze legt je uit hoe je het beslag maakt en na een korte demonstratie ga je zelf aan de slag! Uiteraard ga je naar huis met je eigen gemaakte kniepertjes én het recept om thuis te gaan bakken.

Duur: circa 45 a 60 min.
Kosten: € 14,50 per persoon
Standnummer E08.

 • vrijdag 16 september aanvang 10.30, 13.00 en 15.00 uur
 • zaterdag 17 september aanvang 13.00 en 15.00 uur
 • zondag 18 september aanvang 12.00 en 15.00 uur

♥  Theebeleving

thee proeverijLaat je meenemen in de wereld van thee! Thee betekent genieten van warmte en gezelligheid. Thee is na water de meest gedronken drank ter wereld. Thee is veel meer dan wat water en blaadjes in een theepot. Maak tijd voor thee en proef verschillende soorten pure thee uit verschillende landen. Deze workshop wordt gegeven door theesommelier Monica Leunge van Thee & Meer. Ze is afgestudeerd aan de International Tea & Coffee Academy en heeft haar kennis nog verder verdiept tijdens een studiereis naar Japan. Je krijgt verschillende zetmethodes zien zoals een Gaiwan en Yixing potje, dit wordt vaak bij een Gong Fu Cha theeceremonie gebruikt. Je gaat zelf verschillende soorten thee zetten, o.a. met de Magic Tea Maker.
Monica legt uit welke theesoorten er zijn en waardoor deze in smaak verschillen. Door de verschillende soorten thee te proeven ervaar je het verschil in smaak en ontdek je wat jij het lekkerste vindt. Je sluit af met een exclusieve jasmijnthee in combinatie met kaas, heel verrassend. Maximaal 8 personen per proeverij.

Kosten: € 17.50  p.p.
Duur: maximaal 1,5 uur.
Standnummer A13.

 • vrijdag 16 september, aanvang 10.15 (nog 1 pl) en 13.00 uur (nog 2 pl)
 • zondag 18 september, aanvang 10.15 (nog 3 pl), 13.00 (nog 2 pl) en 16.00 uur (nog 4 pl)

♥  Maak je eigen theeglazen

theeglas etsen

Ets je eigen theeglas! In deze leuke, korte workshop ets je een theeglas (250 ml). Met behulp van een sjabloon (keuze uit vijf verschillende) en glasetspasta bewerk je een theeglas. Glasetspasta tast de bovenste laag van het glas aan en zorgt er zo voor dat je een “matglas” effect krijgt.

Het glas kan na het etsen gewoon in de vaatwasser. Iedereen kan glasetsen, maar i.v.m. de samenstelling van de etspasta is zorgvuldig werken van belang; daarom is de deelname vanaf 12 jaar.

Kosten: € 7,95 p.p. voor 1 theeglas. € 12,95 voor 2 theeglazen.
Bij je aanmelding betaal je meteen de kosten voor 1 theeglas. Wil je een tweede glas maken geef dat dan vooraf door per mail. De kosten voor het 2e glas betaal je dan ter plekke.
Duur: 40 min.
Standnummer B11.

 • vrijdag 16 september 2022, aanvang 10.00, 10.50, 11.40 en 12.30 uur
 • zaterdag 17 september 2022, aanvang 10.00, 10.50 (nog 2 pl.), 11.40 (VOL) en 12.30 (VOL) uur

♥  Hout branden 

workshop hout branden

Brand je eigen deegroller, cakeplankje (plankje kan afwijkend zijn van die van de foto grootte zal wel hetzelfde zijn) of pollepels (3 stuks).

Houtbranden – ook wel pyrografie genoemd – is eigenlijk niks anders dan schrijven met vuur.

Je kunt je eigen ontwerp maken, mocht je dit lastig vinden dan hebben wij ook voorbeelden die je gemakkelijk kunt overtrekken.

Bij je aanmelding betaal je meteen de kosten voor de workshop. Geef vooraf per mail door wat je wilt branden: een deegroller, een cakeplankje of 3 pollepels.

Kosten: € 15,- p.p.
Duur: circa 60 min.
Standnummer B11.

 • vrijdag 16 september 2022, aanvang 14.00 (nog 3 pl), 15.00, 16.00, 17.00 uur
 • zaterdag 17 september 2022, aanvang 14.00 (VOL), 15.00 (nog 2 pl), 16.00, 17.00 uur

Workshop Koken met Karamel – inclusief kookboek

De lekkerste karamel die je ooit gemaakt hebt….maak je zelf op het Festival der Zoete Verleidingen, onder leiding van Constan Heestermans, eigenaar van CaramelZ. Check zijn website www.caramelz.nl! Hij maakt CaramelZ au Beurre salé: gezouten, stevige, romige karamel, gemaakt met volle boerenroom. Maar ook karamel met bijvoorbeeld chocola, balsamico, lavendel, chili, liqor43, gember, limoncello, whiskey en tonkabonen.

In de workshop maak je 1-2 pannetjes karamel in verschillende smaken. Dit vul je in potten af en mag je mee naar huis nemen. Ook proef je verrassende hapjes waar karamel in verwerkt is. Thuis ga je natuurlijk nog veel meer met de karamel doen, want het kookboek ‘Koken met Karamel’ is bij de workshop inbegrepen.

Kosten: € 44,50 p.p. inclusief kookboek en 2 potten karamel.
Duur: circa 50 min.
Standnummer E20.

♥ Servies stippen

bordjes stippen workshopZin in een leuke ontspannen workshop? Kom dan porselein stippen! Je stipt een theetipje, petitfourbordje of een tapasschaaltje in zelfgekozen kleuren/motiefjes (voorbeelden zijn aanwezig). Je bent ingespannen bezig, maar toch voelt het heel relaxed, zie het dan ook als een rustmomentje van ca. 45 minuten.  Neem wel een doosje mee want je porseleinen werkstuk moet thuis nog afgebakken worden. Je hebt daarna een uniek, vaatwasbestendig bordje! Hoe leuk is dat?

Duur: circa 45-60 minuten.
Kosten: € 17,50 p.p.
inclusief gebruik van alle benodigde materialen.
Standnummer C03.
 • vrijdag 16 september om 11.00 uur (VOL) en om 15.00 uur.
 • zaterdag 17 september om 11.00 uur en om 15.00 uur.
 • zondag 18 september om 11.00 uur en om 15.00 uur (VOL).

♥ Houten jojo stippen

workshop jojo stippenBij Dotsaround kunnen kinderen van 7 t/m 12 jaar een jojo stippen. Je mag helemaal zelf bedenken hoe je de jojo bestippelt. Misschien vind je het wel leuk om een lieveheersbeestje of een kat te stippen. Er zijn genoeg voorbeelden. Als je het klaar hebt, heb je een unieke jojo, waar je thuis eventueel een laklaagje over kan zetten, zodat die nog langer mooi blijft.

Duur: circa 45 – 60 minuten.
Kosten: € 10,50 p.p.
inclusief gebruik van alle benodigde materialen.
Standnummer C03.
 • vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 om 13.00 uur
[clear-line]

♥ Cupcakes versieren

kinderactiviteiten cupcakes decorerenBij Lily’s Creative Cupcakes kun je een cupcake versieren met mooie kleurtjes en vormpjes. Je krijgt twee cupcakes die je helemaal zelf mag versieren. Wij gaan je helpen om de allerleukste cupcakes te maken. De cupcakes gaan mee naar huis in een mooi doosje, maar gelijk opeten kan natuurlijk ook! Leeftijd: vanaf 6 jaar.

Duur: circa 30 minuten.
Kosten: € 5,- p.p., inclusief doosje.
Standnummer B01.
 • zaterdag 17 september, aanvang 10.15, 11.00 (VOL), 12.00 (VOL), 13.00 (VOL), 14.00 (VOL), 15.00 (VOL), 16.00 (VOL), 17.00 uur
 • zondag 18 september, aanvang 10.15, 11.00 (VOL), 12.00 (VOL), 13.00 (VOL), 14.00 (VOL), 15.00 (VOL), 16.00, 17.00 uur

♥  Workshop armcandy maken

Maak nu je eigen armcandy! Armcandy is de trend van nu waarbij alles draait om ‘More is even Better’ met een flinke dosis kleur. Bij deze workshop maak je een leuke, vrolijke (gepersonaliseerde) set armbandjes die helemaal passen bij je eigen stijl en outfit.

Kom gezellig zitten voor een vrolijke workshop samen met je dochter, zoon, moeder, vriendin of zus en maak je eigen armcandy! Een leuke workshop voor jong en oud.

Vooraf reserveren is niet nodig, als er plaats is kun je aanschuiven. Bij de stand van Sweet Little Sunshine.

vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september, doorlopend. Standnummer C06.

♥  Demonstratie snoep maken

festivalzoet demonstratie snoep makenBenieuwd hoe snoepjes volgens een oud Deens ambacht worden gemaakt? De Snoepwerkplaats geeft diverse demonstraties: van de basis ingrediënten naar het uiteindelijke snoepje vraagt verschillende stappen, maar vooral spierkracht…  Hoe maak je sinaasappel partjes of krijg je de afbeelding van een framboos in een snoepje? Kom kijken!

Doorlopend, op vrijdag en zaterdag. Standnummer C05.

[clear]