Yoghurt Teff Koekie
Angela Dijksterhuis maakte deze teff taart voor de Taartenbakwedstrijd. Zij heeft samen met haar man een akkerbouwbedrijf in Drenthe en telen daar Teff Oergraan




Ingrediënten bodem:

  • 7 eetlepels kokosolie
  • 3/4 cup kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 3 eetlepels water
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1 1/2 cup teff meel
  • 1/2 cup boekweitmeel
  • 1/4 theelepel kaneel
  • Handvol chocodrops puur
  • Handvol amandelen
  • Handvol dadels
  • 1/2 theelepels Arabische koekkruiden

Ingrediënten yoghurttaart:

  • 600 gr (Turkse) yoghurt
  • 250ml slagroom (ongeklopt)
  • 8 blaadjes gelatine
  • 2 vanillestokjes

Ingrediënten topping:

  • 10 wilde (platte) pruimen
  • 10 aardbeien
  • 3 el maplesirop
  • 1 el maizena
  • 1 vanillestokje
Werkwijze


Bereiding bodem:

  1. oven voorverwarmen op 180graden
  2. bakblik bedekken met bakpapier en randen invetten
  3. in kleine kom het lijnzaad met het water mengen en apart zetten
  4. kokosolie mixen tot een romig geheel en langzaam het kokosbloesemsuiker toevoegen, gedurende 1-2 min kloppen tot een crème
  5. voeg het lijnzaadmengsel en de vanille essence toe en meng het geheel
  6. de amandelen en dadels in een keukenmachine klein hakken (niet pureren)
  7. dit mengsel + de andere overgebleven ingrediënten toevoegen aan de crème en goed doorroeren
  8. als laatste de chocodrops door scheppen
  9. mengsel in bakblik doen en met (natte) handen goed aandrukken. Bodem een kleine cm dik doen, van het overgebleven mengsel heerlijke koekjes bakken 😉
  10. ongeveer 16min bakken op 180 graden (controleren me sateprikker en evt nog wat langer in de oven)
  11. goed laten afkoelen!

Bereiding yoghurttaart:

  1. slagroom kloppen tot yoghurtdikte en door de yoghurt scheppen
  2. gelatine weken in koud water, uitknijpen en daarna met water op laag vuur zetten totdat de blaadjes zijn opgelost. Goed roeren!
  3. gelatine af laten koelen en door yoghurtmengsel roeren
  4. merg uit de vanillestokjes als laatste doorroeren
  5. dit op de taartbodem gieten en minimaal 2u in koelkast zetten

Bereiding topping:

  1. fruit wassen en in stukjes snijden
  2. maplesirop + maizena in tot glad mengsel mixen
  3. fruit in pannetje, ongeveer 4 min op middelhoog vuur. Goed roeren
  4. maplesirop mengsel erbij doen en nog ongeveer 10 min doorkoken op zacht vuur
  5. vuur uitzetten en vanillemerg toevoegen
  6. Geheel afwerken en evt garneren met perzik en aardbei
Yoghurt Teff Koekie
Recept van Angela Dijksterhuis met Teff Oergraan voor Festival Zoet

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *