Wil jij de early bird aanbieding ontvangen? Meld aan voor nieuwsbrief
  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de voettekst

Festival der Zoete Verleidingen | Almere + Sleen

Het leukste event voor taartenbakkers en smulpapen! 12-14 april en 2-4 aug 2019

  • Home
  • Activiteiten
  • Deelnemers
  • Deelnemen
  • Taartenbakwedstrijd
  • Informatie
    • Informatie Voorjaarseditie
    • Informatie zomereditie
  • Glutenvrij
  • Beeld
  • Vrijwilligers

Vintage by Kim

2 augustus 2013 By anneke Reageer

 

Vintage by Kim
Recipe Type: Taart
Author: Kim Wiltjer
Vintage by Kim. Taart van Kim Wiltjer uit Zevenhuizen (GN). Bron: Koken &Genieten en Misset horeca recept saus gecombineerd.
Ingredients
  • Ingrediënten taart:
  • Boter
  • Bloem
  • suiker
  • vanillesuiker
  • rode bessen
  • maïzena
  • rode bessensap
  • citroensap
  • eieren
  • magere kwark
  • kookpudding
  • poedersuiker
  • Ingrediënten Sanayon saus:
  • gepasteuriseerde eidooier
  • poedersuiker
  • droge witte wijn
  • marsala
  • gelatine
  • slagroom
Instructions
  1. Werkwijze taart:
  2. Boter beetje smelten, bloem, suiker vanillesuiker en zout mengen tot kruimeldeeg. Deel in de springvorm en even bakken. Maïzena met wat sap mengen. De rest aan de kook brengen en mengsel toevoegen en 1 minuut laten koken. Deel van de bessen erdoor en 10 minuutjes laten koelen. Daarna de bodem bestrijken en af laten koelen.
  3. Boter met suiker romig kloppen. Citroensap erdoor en dan de eieren. Hierna de kwark en daarna de pudding. Voorzichtig over de bessen verdelen. Overige bessen met het kruimeldeeg vermengen en over het mengsel strooien. 50 minuten bakken. Met wat poedersuiker bestrooien en garneren met de rode bessen.
  4. Werkwijze Sanayon saus: De eierdooier suiker, wijn, citroen en marsale in een kom au bain marie zalvig/ schuimig kloppen. Indien het gaat binden van het vuur halen en nog even goed door kloppen. Gelatine erdoorheen mengen. Slagroom yoghurt dik kloppen en erdoor spatelen. Koel wegzetten.
3.2.1275

In categorie: Taartrecepten

Vorig bericht: « Kwarktaart met zomerfruit
Volgend bericht: Blauwe bessen yoghurttaart »

Lees Interacties

Datum

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Footer

Instagram

  • NOG EEN NIEUWE WORKSHOP! 
Gek op leuke kopjes en schotels ☕☕☕? Altijd al je eigen, unieke etagère willen maken? Pak je kans! Want bij ons maak je deze in no-time! Met alle ruimte voor creativiteit zoek jij je eigen deco kopjes, schotels en borden bij elkaar om hier je eigen etagère van te maken. Als kers op de taart kun je hem (tegen bijbetaling) vullen met PUUR ZOETjes 🍰 uit het boek Puur Zoet van foodblogger Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Vanaf volgende week kun je plaatsen reserveren! 
Zie link in bio voor alle workshops. .
.
#festivalzoet #etagere #zoetrecepten #creabea #workshop #almere
  • Deze Festival Zoet shopper is een eind weg: Machangulo Nature Reserve in Mozambique 🌞☀️
.
.
#festivalzoet #vip #viparrangement
  • En ook op Instagram hebben we een winnaar getrokken.
Gefeliciteerd R Maasse, je hebt 2 entreekaarten gewonnen voor Festival Zoet.
🎉🎉 Stuur even een mail naar info@annekeboekee.nl
Niet gewonnen ... niet getreurd ... rond 18 februari start de voorverkoop. Meld je aan voor de nieuwsbrief voor de VROEGBOEKKORTING. Ga naar www.festivalzoet.nl
.
.
.
#festivalzoet #winactie #vroegboekkorting
  • Bjørn Moleman, professioneel kok & cake designer, verzorgt samen met zijn partner Cora private dining en luxe catering op locatie onder de naam ‘Private Chef Bjørn’. Bjørn werkte in Amsterdam bij sterrenchefs. 
Hij is 12-14 april op Festival Zoet, maar ..... WIL JIJ JE GELIEFDE CULINAIR VERRASSEN MET VALENTIJNSDAG ... bestel dan een heerlijk Valentijnsmenu, high tea of taart http://www.privatechefbjorn.com/valentijn2019/
.
.
#valentijnsdag #festivalzoet #verrasjegeliefde #valentijnstaart #hightea
  • 😋😋 Taart eten voor het goede doel 😋😋
🎂 al 24 aanmeldingen voor de taartenbakwedstrijd 🎂 Er kan er nog maar eentje bij! 
Opbrengst is voor Stichting de Opkikker uit Almere 🐸 
Zij verzorgen lichtpuntjes voor gezinnen met een ziek kind 🚑
.
.
.
.
.
#festivalzoet #almere #kemphaan #taartenbakwedstrijd #opkikker #taart #baking
  • 🎉 WINACTIE 🎉
Met wie wil jij naar het Festival der Zoete Verleidingen? 
12-14 april Stadslandgoed de Kemphaan in Almere
3 dagen PROEVEN - WORKSHOPPEN - BELEVEN - GENIETEN - SHOPPEN
Reageer hieronder, en wie weet win jij een heerlijk dagje uit 😍
Vrijdag 1 feb trekken we een winnaar van 2 entreekaarten 🎟🎟
.
.
.
#festivalzoet #almere #kemphaan #winnen #winactie #taart
  • Hoe kwam je in Almere terecht voor Festival Zoet wordt mij vaak gevraagd. Nou dat zit zo ... het heeft in ieder geval te maken met deze fudge ... Zie link in bio
.
.
.
#almere #festivalzoet #fudge #flevoland #festivalderzoeteverleidingen

Follow Me!

Festival der Zoete Verleidingen
Stadslandgoed de Kemphaan | Kemphaanpad | Almere
Vrijdag 12 t/m zondag 14 april 2019 | 10-17 uur
Klik hier voor entree, route, parkeren e.d.

Sleenerhoeve | Brink 20 | Sleen
Vrijdag 2 t/m zondag 4 augustus 2019 | 10-18 uur

Contact: Anneke Boekee
tijdelijk alleen per mail bereikbaar: info@annekeboekee.nl
blog

 

Meld aan voor nieuwsbrief

Copyright © 2019 Festival der Zoete Verleidingen - organisatie B-Event· Privacy Statement