Tropical Velvet
Recipe Type: Taart
Author: Jantine Huizing
Tropical velvet. Taart van Jantine Huizing, taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2013. Het recept is een (kleine) variatie op een recept van Nigella Lawson uit het boek “Feest”, blz. 284/285.
Ingredients
  • Ingrediënten voor het gebak:
  • 270 gram ananas (op sap)
  • 75 gram roomkaas
  • 200 gram gezeefde bloem
  • 125 gram suiker
  • 75 gram lichte basterdsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel dubbelkoolzure soda
  • 200 gram ongezouten boter
  • 40 gram gezeefde cacao
  • 3 eieren
  • 20 ml Malibu (of als je liever alcoholvrij maakt: het sap van de ananas uit blik) Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
  • Ingrediënten voor het glazuur:
  • 3 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 4 eetlepels golden syrup
  • Snufje zout
  • ¼ theelepel wijnsteenzuur
  • 15 ml Malibu
  • Ingrediënten ter decoratie
  • Kokos
Instructions
  1. Werkwijze:
  2. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  3. Twee springvormen van 20cm invetten en bakpapier op de bodem.
  4. Meng de ananas en de roomkaas in de foodprocessor fijn.
  5. Mix vervolgens alle ingrediënten erdoor tot een glad beslag.
  6. Verdeel het over beide vormen en bak de taart 25 minuten.
  7. Klop voor het glazuur alles, behalve de Malibu, au bain marie tot een stevig mengsel. Het blijft in pieken staan.
  8. Haal de kom van het vuur en klop dan de Malibu nog door het schuim.
  9. Smeer ongeveer een derde van het schuim op de onderste taart. Leg de andere taart er boven op en verdeel dan de rest van het schuim.
  10. Als afwerking kun je er nog wat kokos overheen strooien.
3.2.1275

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *