Als organisator heb je niet alles in de hand. Vorige week kreeg ik het vervelende bericht dat Hidde de Brabander niet naar het Festival der Zoete Verleidingen kan komen. Eind mei is Hidde uitgeroepen tot Meester Patissier van Nederland (een van de drie). Wij ontzettend blij en trots dat we zo’n topper hadden op Festival Zoet.
Maar helaas, ik ben heel verdrietig. Zijn uitverkiezing tot Meester Patissier brengt bepaalde verplichtingen met zich mee, waardoor hij niet naar Sleen kan komen in augustus. Een grote teleurstelling voor alle bezoekers die zich op zijn komst hadden verheugd en plaatsen hadden gereserveerd voor zijn bakdemonstratie.
Maar Hidde heeft meteen een geweldige vervanger voor ons geregeld. Namelijk Topchef Maurits van der Vooren. Hidde mailde: “Maurits is een groot vakman en met bijna 60.000 volgers op Instagram een grote inspirator. Hij zal mijn plaats innemen en een spectaculaire demo geven”.
Ik heb meteen contact gezocht met Maurits en ben zijn Instagram account gaan volgen. En ik ben vol vertrouwen dat dit goedkomt.
Over Maurits van der Vooren:
Maurits van der Vooren – patissier in hart en nieren – komt op zaterdag 4 augustus naar het Festival der Zoete Verleidingen. Maurits was negen jaar sous-chef bij sterrenrestaurant Latour (Grand Hotel Huis ter Duin) in Noordwijk. Hij is opgegroeid tussen de patisserie, sinds 1918 had de familie Van der Vooren een succesvolle keten banketbakkerijen in Haarlem en omgeving.
Een half jaar geleden is de 34-jarige Maurits voor zichzelf begonnen. En met succes! Door de innovatieve en creatieve desserts die hij maakt is hij een veelgevraagd patissier. Werkt voor het Koninklijk Huis, wordt ingeschakeld voor staatsbezoeken, geeft patisserielessen en demonstraties in binnen- en buitenland, is ambassadeur van Prestige fruit.
Het is zijn passie om zoveel mogelijk mensen te laten zien wat je met een dessert kan. De bijna 60.000 volgers van Maurits op Instagram tonen aan dat mensen zijn creaties graag bekijken. Bijna elke dag plaatst hij wel een foto van een mooi opgemaakt bord. Daarmee is hij een inspiratiebron voor vele andere chefs en koks.
Op het Festival der Zoete Verleidingen toont Maurits hoe je mooie smaken en texturen combineert. Hij maakt een dessert met chocolade namelaka, aardbeien, crumble deeg en gekarameliseerde witte chocolade.
Geef een antwoord