Peachtree taart met verse rode vruchten

Dit is een origineel recept van Ria Ester waarmee ze in augustus 2016 meedeed met de taartenbakwedstrijd van het Festival der Zoete Verleidingen. Ze werd daarbij gevolgd door de redactie van het TV programma Podium TV met o.a. Janny van der Heijden.




Ingrediënten Genoise deeg

  • 6 eieren
  • 160 gr suiker
  • 180 gr cakemeel
  • 6 eetl. gesmolten boter

Ingrediënten Victoria beslag:

  • 100 gr amandelschaafsel
  • 100 gr suiker
  • ½ eiwit

Ingrediënten Mascarpone vulling

  • 500 gr mascarpone
  • 400 ml slagroom
  • 70 gr suiker
  • 2 el eigengemaakte frambozenjam
  • 1 blik perziken
  • 2 borrelglaasjes peachtree likeur
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 bakje rode bessen
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 bakje frambozen
  • banketbakkers poedersuiker
Werkwijze

Bereidingswijze Genoise deeg

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in van 26 cm en bestuif met boter en bloem. De eieren eerst even verwarmen in een kom met warm water. Meng de eieren en suiker in een kom en mix 4 minuten op de hoogste stand tot dat het een lintstadium bereikt heeft. De lint moet in een vorm van een acht 5 seconden zichtbaar blijven.
  2. Doe het eimengsel in een grote kom. Zeef het meel over het mengsel en schep het erdoor met een rubberen spatel. Meng in een kleinere kom de gesmolten boter met circa een vijfde van het eimengsel. Schep het botermengsel daarna door het eimengsel in een grote kom. Doe het beslag in het bakblik en bak het 25 minuten in de oven.
  3. Als de cocktail prikker er schoon uit komt is de cake gar.
  4. Laat de cake vervolgens 5 minuten in de vorm afkoelen en zet hem dan op een taartrooster.

Bereidingswijze Victoria beslag

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng de amandelschaafsel met de suiker en het eiwit goed door elkaar.
  3. Leg dit verspreidt op de bakplaat en bak het 20 minuten.
  4. Laat het afkoelen voor gebruik van de decoratie.

Bereidingswijze Mascarponevulling

  1. Meng de mascarpone met de stijf geklopte slagroom en suiker door elkaar.
  2. Snijdt de perziken in plakjes.
  3. Zet 2 borrelglaasjes Peachtree likeur klaar.
  4. Zet 2 eetlepels eigengemaakte frambozenjam klaar.
  5. Snij de taart in 3 plakken. Op de onderste plak strijk je eerst een dun laagje frambozenjam met daarop een dun laagje mascarpone.
  6. Daar leg je de volgende plak cake op en deze besprenkel je met de Peachtree likeur.
  7. Hier komt een dun laagje mascarpone over. Daar leg je de perzikschijfjes op en dan weer een dun laagje mascarpone.
  8. Je dekt het nu af met de bovenste laag. Dan bestrijk je de boven en zijkanten met een dun laagje mascarpone.Laat de taart een nachtje opstijven in de koelkast. Hierna decoreer je de bovenkant met verse rode vruchten en banketbakkers poedersuiker.
  9. De onderste rand decoreer je met Victoriabeslag.
  10. Je zet deze taart op een mooi taartplateau en verder niets meer aan doen.
peachtree taart
Peachtree taart met verse rode vruchten van Ria Ester. Taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *