Orange Beauty

Orange Beauty is het recept van Nienke Koopmans voor de Taartenbakwedstrijd Festival der Zoete Verleidingen 2016





Ingrediënten Biscuitdeeg

  • 325 gram suiker
  • 6 eieren (middelgroot)
  • 215 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 ml gekookt water

Ingrediënten Vulling

  • 500 ml slagroom
  • 500 gram donkere chocolade (72% cacao)
  • Sinaasappelmarmelade

Werkwijze Orange Beauty

  1. Mix de eieren en de suiker voor het deeg 20 minuten. Zet daarna de mixer op de laagste stand en meng het bloem en bakpoeder er door.
  2. Voeg op het laatst het water er bij en roer snel door.
  3. Doe het beslag in een cakevorm en bak voor 20 min op 160 graden. Bak daarna nog eens 15 min op 180 graden.
  4. Snijd de cake gelijk los en laat hem afkoelen.
  5. Snijd de cake in dunne lagen. Op iedere laag komt een laagje sinaasappelmarmelade. Op alle oneven lagen komt ook nog een laag opgeklopte ganache. Op de even lagen komt een laagje gesmolten chocolade.
  6. Voor de opgeklopte ganache: verwarm 250 ml slagroom. Haal van het vuur en voeg 200 gram chocolade toe. Roer goed door tot het egaal is. Iets laten afkoelen en dan opkloppen tot de ganache een iets lichtere kleur heeft.
  7. Smeer met de rest van de ganache de hele taart af en laat de taart steviger worden in de koelkast.
  8. Maak dan voor de toplaag een gewone ganache. 250 ml slagroom verwarmen, van het vuur halen en voeg nu de laatste 250 gram chocolade daar aan toe.
  9. Laat de ganache heel iets afkoelen en giet hem dan over de taart zodat de taart helemaal bedekt is.
  10. De taart kan nu eventueel nog versierd worden.
  11. Eet smakelijk!
orange beauty
Recept Orange Beauty van Nienke Koopmans. Taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *