Nordic dark cupcakes met Lakrids
Met dank aan De Witte Eland, sponsor van Taartenbakwedstrijd en webshop voor o.a. Lakrids
Benodigdheden:
Cupcake
- 75 g cacaopoeder
- 240 g bloem
- 250 g suiker
- 1 ½ theelepel bakingsoda
- ¾ theelepel bakpoeder
- ¾ theelepel zout
- 2 eieren
- 2 eetlepels grove droppoeder (by Johan Bülow)
- 1 ½ dl warme koffie
- 1 ½ dl karnemelk
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel vanille-extract
Topping
- 200 g ongezouten boter
- 350 gr basterdsuiker (gezeefd)
- 200 g witte chocolade
- 200 g Philadelphia
- 2 eetlepels grove droppoeder (by Johan Bülow)
- 1 theelepel vanille-extract
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zeef de cacaopoeder in een grote kom, voeg daarbij de bloem, suiker, bakingsoda, bakpoeder, droppoeder en het zout.
Doe ook de eieren, koffie, karnemelk, olie en vanille in de kom. Mix het geheel tot een luchtige massa (ca 3 minuten). Schraap de randen schoon om zeker te weten dat alles gemengd is en roer nog even door.
Vul nu de cupcakes voor ca ¾ en bak ze in de oven, ongeveer 20 minuten. (wanneer de bovenkant terugveert als je erop drukt zijn ze goed)
Topping
Doe de boter en de suiker in een kom, meng ze op middelhoge snelheid tot een luchtige massa. Verlaag de snelheid naar laag en voeg de gesmolten, en afgekoelde, witte chocolade toe, mix tot een mooie luchtige massa ontstaat. Schraap de randen schoon zodat alles goed gemengd is en roer nog even door.
Meng de Philadelphia room kaas, grove droppoeder en 1 theelepel vanille extract erdoor en roer tot alles goed gemengd is en het een luchtige massa is.
Spuit een mooie swirl van deze topping. Voeg ter decoratie een Lakrids by Johan Bülow toe. (op de afbeelding is het de Gold 2015, die is er niet meer maar ook een C , Summer of Love blackcurrant kan er goed op.)
Geef een antwoord