Wil jij de early bird aanbieding ontvangen? Meld aan voor nieuwsbrief
  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de voettekst

Festival der Zoete Verleidingen | Almere + Sleen

Het leukste event voor taartenbakkers en smulpapen! 12-14 april en 2-4 aug 2019

  • Home
  • Activiteiten
  • Deelnemers
  • Deelnemen
  • Taartenbakwedstrijd
  • Informatie
    • Informatie Voorjaarseditie
    • Informatie zomereditie
  • Glutenvrij
  • Beeld
  • Vrijwilligers

Hemelse verleiding

3 augustus 2015 By marjolein Reageer

2015 Wedstrijdtaart “Hemelse Verleiding” voor het Festival der Zoete Verleidingen
Recept van Stephanie Wolthuis
Ingrediënten:
Kapsel:
  • 10 Eieren
  • 250 g suiker
  • 250 g bloem

Champagnemousse:

  • 3½ dl champagne
  • 75 g suiker
  • 30 g custardpoeder
  • 75 g eierdooiers
  • 50 g suiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 5 dl slagroom

Frambozenvulling:

  • 1 hele jampot (frambozenjam)

Chocoladerand:

  • 500 g witte chocolade

Slagroom:

  • 2 pakjes slagroom van in totaal (400ml)

Frambozen:

  • 1 bakje frambozen



Werkwijze:
  1. Kapsel: Weeg suiker af in een schoon schaaltje zodat de suiker vetvrij is !!! Anders klopt het niet goed op. Oven voor verwarmen op 200 g. Klop suiker en ei samen lekker luchtig op zodat het spierwit word. En als je van het beslag met je mixer een 8 kan draaien dan is het goed. Zeef de bloem en spatel hem voorzichtig door het eiermassa. Doe het beslag in een ingevette bakblik en bak het in 30 min gaar je kan kijken of het kapsel gaar is door er met je vinger heel zacht op te drukken en veert het naar boven is het kapsel gaar. Leg een theedoek op het aanrecht en doe er wat suiker op. Dat is voor het plakken en laat het lekker afkoelen. Hier kan je een lekkere slagroom taart van maken.
  2. Champagnemousse: Kook 3 dl champagne samen met 75 g suiker (let op: in een grote pan want de champagne gaat bruisen).Meng de overige ½ dl champagne met de custardpoeder en giet dit al roerende bij de kokende champagne laat dit 2 minuten doorkoken tot het zetmeel gaart. Klop de eierdooiers met de 50 g suiker los. Roer dit door het gekookte champagne mengsel. Laat het mengsel van champagne en eierdooier rustig afkoelen. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot je ze kunt uitknijpen en verwarm dit met een klein beetje water tot het is opgelost. Roer de gelatine door het afgekoelde mengsel van champagne en eierdooier. Klop de slagroom lobbig (tot yoghurtdikte) en spatel deze door het mengsel. Als je de smaak van de alcohol wil versterken kun je er een scheutje brandewijn bij doen. Spuit de champagnemousse in champagneglazen en garneer met een mooi boeketje van klein fruit en strooi er als laatste wat poedersuiker over.
  3. Maak de frambozenjam warm in een steelpan. Laat het stroperig worden zodat jet het goed kan uitsmeren. Laat het NIET koken! Smeer de jam op het kapsel.
  4. Chocoladerand: Zorg dat je om de vorm waar je het chocolade tegen aan legt ook een bakpapier hebt! Je chocola blijft anders aan je vorm vast zitten! Leg de chocola in een bakje en zet het in een pan met water (au bain marie) op middel vuur. Zorg dat het chocola net niet helemaal gesmolten is. Leg bakpapier (in de maat en vorm zoals je het chocolade wil) op een snijplank. Giet het chocola op het bakpapier. Leg het even in de diepvries. Haal de chocolade uit de diepvries als het niet meer wegstroomt als je het recht op houd. Leg het rond om je vorm en zet het in de diepvries. Laat je bakpapier los dan is het chocola hard genoeg. Verwijder alle bakpapier en leg het om het kapsel.
  5. Slagroom: Voeg suiker toe zoals het op het slagroom pakje staat. Klop de slagroom tot het stijf is. Doe het in een spuitzak en spuit rondom het kapsel.
  6. Frambozen: Leg als het laatste de frambozen op de taart.

 

In categorie: Taartenbakwedstrijd 2015, Taartrecepten

Vorig bericht: « Key Lime Pie
Volgend bericht: Sweet Deli Berryfield »

Lees Interacties

Datum

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Footer

Instagram

  • NOG EEN NIEUWE WORKSHOP! 
Gek op leuke kopjes en schotels ☕☕☕? Altijd al je eigen, unieke etagère willen maken? Pak je kans! Want bij ons maak je deze in no-time! Met alle ruimte voor creativiteit zoek jij je eigen deco kopjes, schotels en borden bij elkaar om hier je eigen etagère van te maken. Als kers op de taart kun je hem (tegen bijbetaling) vullen met PUUR ZOETjes 🍰 uit het boek Puur Zoet van foodblogger Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Vanaf volgende week kun je plaatsen reserveren! 
Zie link in bio voor alle workshops. .
.
#festivalzoet #etagere #zoetrecepten #creabea #workshop #almere
  • Deze Festival Zoet shopper is een eind weg: Machangulo Nature Reserve in Mozambique 🌞☀️
.
.
#festivalzoet #vip #viparrangement
  • En ook op Instagram hebben we een winnaar getrokken.
Gefeliciteerd R Maasse, je hebt 2 entreekaarten gewonnen voor Festival Zoet.
🎉🎉 Stuur even een mail naar info@annekeboekee.nl
Niet gewonnen ... niet getreurd ... rond 18 februari start de voorverkoop. Meld je aan voor de nieuwsbrief voor de VROEGBOEKKORTING. Ga naar www.festivalzoet.nl
.
.
.
#festivalzoet #winactie #vroegboekkorting
  • Bjørn Moleman, professioneel kok & cake designer, verzorgt samen met zijn partner Cora private dining en luxe catering op locatie onder de naam ‘Private Chef Bjørn’. Bjørn werkte in Amsterdam bij sterrenchefs. 
Hij is 12-14 april op Festival Zoet, maar ..... WIL JIJ JE GELIEFDE CULINAIR VERRASSEN MET VALENTIJNSDAG ... bestel dan een heerlijk Valentijnsmenu, high tea of taart http://www.privatechefbjorn.com/valentijn2019/
.
.
#valentijnsdag #festivalzoet #verrasjegeliefde #valentijnstaart #hightea
  • 😋😋 Taart eten voor het goede doel 😋😋
🎂 al 24 aanmeldingen voor de taartenbakwedstrijd 🎂 Er kan er nog maar eentje bij! 
Opbrengst is voor Stichting de Opkikker uit Almere 🐸 
Zij verzorgen lichtpuntjes voor gezinnen met een ziek kind 🚑
.
.
.
.
.
#festivalzoet #almere #kemphaan #taartenbakwedstrijd #opkikker #taart #baking
  • 🎉 WINACTIE 🎉
Met wie wil jij naar het Festival der Zoete Verleidingen? 
12-14 april Stadslandgoed de Kemphaan in Almere
3 dagen PROEVEN - WORKSHOPPEN - BELEVEN - GENIETEN - SHOPPEN
Reageer hieronder, en wie weet win jij een heerlijk dagje uit 😍
Vrijdag 1 feb trekken we een winnaar van 2 entreekaarten 🎟🎟
.
.
.
#festivalzoet #almere #kemphaan #winnen #winactie #taart
  • Hoe kwam je in Almere terecht voor Festival Zoet wordt mij vaak gevraagd. Nou dat zit zo ... het heeft in ieder geval te maken met deze fudge ... Zie link in bio
.
.
.
#almere #festivalzoet #fudge #flevoland #festivalderzoeteverleidingen

Follow Me!

Festival der Zoete Verleidingen
Stadslandgoed de Kemphaan | Kemphaanpad | Almere
Vrijdag 12 t/m zondag 14 april 2019 | 10-17 uur
Klik hier voor entree, route, parkeren e.d.

Sleenerhoeve | Brink 20 | Sleen
Vrijdag 2 t/m zondag 4 augustus 2019 | 10-18 uur

Contact: Anneke Boekee
tijdelijk alleen per mail bereikbaar: info@annekeboekee.nl
blog

 

Meld aan voor nieuwsbrief

Copyright © 2019 Festival der Zoete Verleidingen - organisatie B-Event· Privacy Statement