Hazelnootschuimtaart
Recipe Type: Taart
Author: Andrea van Zwol
Hazelnootschuimtaart van Andrea van Zwol voor de Taartenbakwedstrijd van Festival Zoet 2013. Bron: De heerlijkste gerechten (Annette Wolter e.a.) en www.24kitchen.nl (Rudolph van Veen, whiskey creme)
Ingredients
  • 4 eiwit
  • 150g suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel azijn
  • 135g hazelnoten
  • 40g maizena
  • 250g roomboter
  • 125g melkchocolade
  • 75g melk
  • 75g room
  • 50g suiker
  • 10ml hazelnoot likeur
  • 1 beker slagroom
  • 25g witte basterd
  • 200g pure chocolade
Instructions
  1. Schuim: Rooster en maal de hazelnoten. Klop de eiwitten stijf met 100g suiker. Spatel 50g suiker, citroensap, azijn, hazelnoten en gezeefde maizena erdoor en spuit een ronde bodem en taartpuntjen (bovenkant). Bak de schuim 2 uur op 125 graden.
  2. Crème: Breng de melk + room met suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur. Hak de chocolade en los deze in de room op. Laat de ganache afkoelen. Klop de boter met de ganache luchtig en voeg de likeur toe.
  3. Slagroom: klop de slagroom met de witte basterd stijf.
  4. Garnering: tempeer de chocolade. Spuit hier decoratie van en smeer de hazelnootschuimdelen ermee in.
  5. Bouw de taart op.
3.2.1275

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *