Wat ziet de wereld er ineens anders uit door de corona-crisis.
Wij zijn maandag 16 maart spoorslags vertrokken uit ons wintersportoord in Frankrijk. Misschien naïef dat we überhaupt gegaan zijn, maar tot voor kort was niemand van de ernst van de situatie doordrongen. Ik maak me nu wel zorgen omdat we in bus/vliegveld/vliegtuig in grote mensenmassa’s hebben verkeerd. Achter me in het vliegtuig zat een jonge vrouw constant te hoesten dus we zouden zomaar besmet kunnen zijn. We zitten nu gelukkig veilig thuis in isolement. Allerlei dingen regelen voor Festival Zoet doe ik maar even niet. Eerst maar eens afwachten hoe alles zich ontwikkelt. Om de tijd te doden houden we af en toe een grote voorjaarsschoonmaak. Dat is opeens heerlijk leuk en bevredigend. En natuurlijk houden we de moed erin door lekker te koken en te bakken. Zo had ik nog een alle ingrediënten in huis voor deze gezonde (want vezels!) havermoutmuffins met dadels:
Ga jij ook lekker aan de bak? En houd moed!
Ingrediënten:
- 175 gr dadels zonder pit
- 65 gr boter
- 50 gr fijne havermoutvlokken
- 65 gr donkere basterdsuiker
- 125 ml halfvolle melk
- 75 gr spelt- of volkorenmeel
- ½ zakje bakpoeder
- snuf zout
- 1 ei
- 12 papieren cakevormpjes en muffinvorm met 12 holtes
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
- Snijd de dadels in kleine stukjes.
- Smelt de boter.
- Doe havermoutvlokken, basterdsuiker, mespunt zout in een kom en roer de melk erdoor.
- Zeef het meel en de bakpoeder erboven en roer tot een glad beslag.
- Meng het ei, de gesmolten boter en dadelstukjes erdoor.
- Leg de papieren cups in de muffinvorm en verdeel het beslag over de cups
- Bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Dit recept stond ooit in de Allerhande. By the way: ik had niet voldoende bakpoeder, daarom zijn ze waarschijnlijk niet genoeg gerezen.

Geef een antwoord