Fruitdroom
Recipe Type: 2015 Wedstrijdtaart Festival der Zoete Verleidingen
Author: Nicole Naujox
Ingredients
  • Ingredients
  • Biscuitdeeg:
  • 6 eieren
  • 100g bloem
  • 50g maizena
  • 200g suiker
  • 1 tl baksoda optioneel
  • Creme:
  • 500g vers fruit/ of diepvries
  • 250g Duitse quark
  • 250g slagroom
  • 3,5 blaadjes gelatine
  • 175g poedersuiker
  • Garnering-Topping:
  • 200ml slagroom
  • 100g witte chocolade
Instructions
  1. Instructions
  2. Stap 1: Verwarm de oven op 180C. Bekleed een springvorm of bakplaat met bakpapier.
  3. Stap 2: Splits de eieren en zet het eigeel aan de kant. Klop het eiwit in een schoon kom op tot het een stevige witte massa, voeg naar en naar 60g van de suiker toe en laat het zo lang kloppen tot een glanzende massa en zet het koud.
  4. Stap 3: Mix de eidooiers met 140g suiker en een snufje zout tot een cremige massa.
  5. Voeg naar wens citroenrasp, vanille of cacaopoeder aan toe. Mix het bloem, maismeel, in
  6. een kom en zeef het mengsel naar en naar door de ei massa. ( voorzichtig onder slaan)
  7. Meng op het laatst het opgeslagen eiwit door de massa. ( voorzichtig onder slaan)
  8. Stap4: Nu de biscuitmassa in de bakvorm vullen .
  9. De biscuitdeeg meteen bij 180grad voor ca. 30tot40 min in de oven.(elk oven is anders)
  10. De biscuit is klaar als hij weerstand geeft. (Fingertest)
  11. Stap 5: De biscuitbodem direct uit de springvorm halen, op een schone, vochtige theedoek storten,
  12. het bakpapier voorzichtig vanaf halen en op een rooster laten afkoelen.
  13. Bosvruchtencreme:
  14. Stap 1: 500g verse bosvruchten of uit de diepvries pureren en samen met de citroensap opkoken-
  15. belangrijk- want anders werkt de gelatine niet
  16. Stap2: Gelatineblaadjes in een schaal met koud water ca. 5min laten weken en dan aan het
  17. bosvruchtenmassa toevoegen-laat het afkoelen tot het begint te geleren
  18. Stap 3: Klop de slagroom licht op, voeg de poedersuiker toe en klop de slagroom verder op.
  19. Meng de quark en de opgeslagen slagroom onder de bosvruchtenmassa en zet het nog even
  20. in de koeling.
  21. Afmaken van de taart:
  22. – Snij de afgekoelde biscuitbodem in 3 lagen
  23. – smeer deze dan met een zelfgemaakt bosvruchtenjam of uit de winkel
  24. Verdeel het bosvruchtenmengsel over de 3 bodems en zet het in de koeling tot de hele taart is
  25. opgesteven.
  26. Voor de canache :
  27. Verwarm de slagroom in een pan, niet koeken.
  28. Voeg dan de witte chocolade aan toe en laat het een paar minuten staan.
  29. Meng de massa nu goed door tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  30. Laat het afkoelen, als de massa is afgekoeld klop het licht op , smeer de taart met deze creme af.
  31. Naar wens kun je de taart decoreren met amandelcrunch an de zijkanten of iets anders en beleg de hele taart met vers fruit- alleen in de zomer!
  32. Ik wens je heel veel bakplezier en geniet heerlijk van de taart.
3.3.3077

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *