Frisse Herfstverrassing
Recipe Type: 2015 Wedstrijdtaart Festival der Zoete Verleidingen
Author: Gerda Koopmans
Ingredients
  • 500 gr kwark
  • 200 gr havermout
  • 40 gr Walnoten
  • 60 gr Hazelnoten
  • 75 gram roomboter
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 appels
  • 2 Peren
  • 40 gr Geschaafde amandelen
  • 11 eetlepels Honing
  • 8 blaadjes gelatine
  • 2 dl slagroom
  • 2 citroenen
  • 4 eiwitten
  • Eventueel klein glaasje bruine rum
Instructions
  1. Onderste krokante notenlaag:
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden
  3. Hak de walnoten en hazelnoten grof
  4. Meng de havermout en de gehakte noten
  5. Roer hier 5 eetlepels honing doorheen
  6. Roer hier ook 5 eetlepels zonnebloemolie door
  7. Goed mengen en dan over een met bakpapier bedekte bakplaat verdelen
  8. minuten roosteren in de oven en om de 10 minuten even opnieuw mengen.
  9. Smelt de roomboter (75 gr)
  10. Roer de gesmolten boter door het notenmengsel.
  11. Doe dit onderin een met bakpapier belegde springvorm en duw goed aan.
  12. Even verder af laten koelen in de koelkast
  13. Week de gelatine in koud water
  14. Slagroom stijfkloppen
  15. Kwark, slagroom en 6 eetlepels honing door elkaar roeren.
  16. eiwitten goed stijf mixen
  17. Versnipper een halve appel en een halve peer
  18. Rasp de citroenen en meng de rasp door het appel/peer mengsel
  19. doe het sap in een pannetje en verwarm dit.
  20. Los dan de uitgeknepen gelatine hierin op
  21. Iets af laten koelen,
  22. (Eventueel een glaasje rum erdoorheen)
  23. Meng de gesnipperde appel/peer met citroenrasp door het slagroommengsel
  24. Giet het citroensap met de opgeloste gelatine er ook door. Gelijk goed roeren.
  25. Meng het stijfgeslagen eiwit erdoorheen
  26. Giet dit mengsel over de krokante bodem en laat afgedekt een nacht opstijven in de koelkast.
  27. /2 appel en 1 1/2 peer in plakken snijden. Bestrooien met wat kaneel.
  28. Deze plakken in koekepan, op laag vuur ( zonder boter of olie en regelmatig keren) wat garen.
  29. Amandelen licht roosteren in de oven ( 170 graden, op plaat met bakpapier, het schaafsel verdelen. Ongeveer 10 minuten)
  30. Na de nacht opstijven, de schijven appel/peer over de taart verdelen
  31. Geroosterd amandelschaafsel er over strooien
  32. Smullen maar!
3.3.3077

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *