Dadel kokostaart

Dit recept Dadel-kokostaart van Tineke Hendrikse is gebaseerd op het Bagels & Beans recept van de dadeltaart. Taartenbakwedstrijd Festival der Zoete Verleidingen 2016.




Ingrediënten
  • 200 gram dadels
  • 1,5 rol digestive koekjes
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • 50 ml sterke koffie
  • kokosrasp
Werkwijze
  1. Smelt de roomboter in de pan
  2. Ontpit ondertussen de dadels en snijd deze in stukjes.
  3. Voeg de bruine basterdsuiker bij de roomboter. Laat dit smelten in de boter.
  4. Voeg de sterke koffie bij de boter en suiker. Laat dit even zachtje ‘pruttelen’.
  5. Voeg de in stukjes gesneden dadels bij de roomboter. Opnieuw even laten ‘pruttelen’ zodat de dadels lekker zacht en smeuïg worden.
  6. Breek ondertussen 1 rol digestive koekjes in zessen. De rest van de koekjes moet doormidden worden gebroken.
  7. Zet de halve koekjes tegen de rand van de bakvorm. De kleine stukjes moeten door het roomboter en dadelmengsel.
  8. Stort dit mengsel in het beklede bakvorm.
  9. Laat dit 2 uur in de koelkast opstijven.
  10. Bestrooi de taart met kokosrasp.
Dadelkokostaart van Tineke Hendrikse. Taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2016
Dadelkokostaart van Tineke Hendrikse. Taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *