Chocolade aardbeientaart
Recipe Type: Taart
Author: José Zijlstra
Chocolade aardbeientaart van José Zijlstra. Deelneemster Taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2013. Bron: C. France, Chocolade lekkernijen.
Ingredients
  • Cake:
  • 120 g witte chocolade, in kleine stukjes
  • 1,2 dl slagroom
  • 1,2 dl melk
  • 1 el rum
  • 120 g zachte boter
  • 180 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 230g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • Vulling van witte chocolade mousse:
  • 250g witte chocolade, in kleine stukjes
  • 3,5 dl slagroom
  • 2 el rum
  • Decoratie:
  • 1 kg aardbeien
  • 7,5 dl slagroom
  • 2 el rum
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee taartvormen van 23 x 5 cm in met boter en bestuif ze met bloem. Bedek de bodems met bakpapier. Smelt de chocolade met de slagroom op laag vuur in een bain-mariepan. Roer het tot een glad mengsel. Voeg de melk en rum toe en laat het afkoelen.
  2. Klop in een grote kom de boter en suiker in 3-5 min. licht en romig. Schraap af en toe langs de zijkanten van de kom. Voeg een voor een de eieren toe en klop na elk ei goed. Meng in een kleine kom de bloem, het bakpoeder en zout. Voeg om en om bloem en chocolade toe aan het eimengsel en meng het geheel. Doe het beslag in de vormen en strijk het glad.
  3. Bak het mengsel 20-25 min. tot een erin gestoken prikker er schoon weer uit komt. Laat de taarten 10 min afkoelen in de vorm, leg ze op een rooster, verwijder het bakpapier en laat ze volledig afkoelen.
  4. Voor de mousse: smelt de chocolade en slagroom in een pan op laag vuur al roerend tot een glad mengsel. Voeg de rum toe en laat het geheel in een kom stollen in de koelkast. Klop het licht met een garde
  5. Maak de taart. Snijd met een kartelmes de taarten door, zodat u vier lagen krijgt. Leg een laag op een bord en smeer er een derde van de mousse op. Leg een derde van de aardbeienplakjes op de mousse. Leg de tweede laag erop en smeer daar een derde van de mousse op. Leg daarop een derde van de aardbeien. Leg de derde laag erop en doe de resterende mousse en de resterende aardbeienplakjes erop. Leg de laatste taarthelft erop.
  6. Klop de slagroom met de rum stijf. Smeer ca. de helft van de slagroom over de boven- en zijkant van de taart. Schep de resterende slagroom in een spuitzak met middelgrote spuitmond en spuit een geschulpt patroon op de taart. Versier hem dan met de resterende aardbeien.
3.2.1275

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *