Wil jij de early bird aanbieding ontvangen? Meld aan voor nieuwsbrief
  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de voettekst

Festival der Zoete Verleidingen | Almere + Sleen

Het leukste event voor taartenbakkers en smulpapen! 12-14 april en 2-4 aug 2019

  • Home
  • Activiteiten
  • Deelnemers
  • Deelnemen
  • Taartenbakwedstrijd
  • Informatie
    • Informatie Voorjaarseditie
    • Informatie zomereditie
  • Glutenvrij
  • Beeld
  • Vrijwilligers

Chocolade aardbeientaart

2 augustus 2013 By anneke Reageer

 

Chocolade aardbeientaart
Recipe Type: Taart
Author: José Zijlstra
Chocolade aardbeientaart van José Zijlstra. Deelneemster Taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2013. Bron: C. France, Chocolade lekkernijen.
Ingredients
  • Cake:
  • 120 g witte chocolade, in kleine stukjes
  • 1,2 dl slagroom
  • 1,2 dl melk
  • 1 el rum
  • 120 g zachte boter
  • 180 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 230g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • Vulling van witte chocolade mousse:
  • 250g witte chocolade, in kleine stukjes
  • 3,5 dl slagroom
  • 2 el rum
  • Decoratie:
  • 1 kg aardbeien
  • 7,5 dl slagroom
  • 2 el rum
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee taartvormen van 23 x 5 cm in met boter en bestuif ze met bloem. Bedek de bodems met bakpapier. Smelt de chocolade met de slagroom op laag vuur in een bain-mariepan. Roer het tot een glad mengsel. Voeg de melk en rum toe en laat het afkoelen.
  2. Klop in een grote kom de boter en suiker in 3-5 min. licht en romig. Schraap af en toe langs de zijkanten van de kom. Voeg een voor een de eieren toe en klop na elk ei goed. Meng in een kleine kom de bloem, het bakpoeder en zout. Voeg om en om bloem en chocolade toe aan het eimengsel en meng het geheel. Doe het beslag in de vormen en strijk het glad.
  3. Bak het mengsel 20-25 min. tot een erin gestoken prikker er schoon weer uit komt. Laat de taarten 10 min afkoelen in de vorm, leg ze op een rooster, verwijder het bakpapier en laat ze volledig afkoelen.
  4. Voor de mousse: smelt de chocolade en slagroom in een pan op laag vuur al roerend tot een glad mengsel. Voeg de rum toe en laat het geheel in een kom stollen in de koelkast. Klop het licht met een garde
  5. Maak de taart. Snijd met een kartelmes de taarten door, zodat u vier lagen krijgt. Leg een laag op een bord en smeer er een derde van de mousse op. Leg een derde van de aardbeienplakjes op de mousse. Leg de tweede laag erop en smeer daar een derde van de mousse op. Leg daarop een derde van de aardbeien. Leg de derde laag erop en doe de resterende mousse en de resterende aardbeienplakjes erop. Leg de laatste taarthelft erop.
  6. Klop de slagroom met de rum stijf. Smeer ca. de helft van de slagroom over de boven- en zijkant van de taart. Schep de resterende slagroom in een spuitzak met middelgrote spuitmond en spuit een geschulpt patroon op de taart. Versier hem dan met de resterende aardbeien.
3.2.1275

In categorie: Taartrecepten

Vorig bericht: « Zomerzon
Volgend bericht: Kwarktaart met zomerfruit »

Lees Interacties

Datum

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Footer

Instagram

  • NOG EEN NIEUWE WORKSHOP! 
Gek op leuke kopjes en schotels ☕☕☕? Altijd al je eigen, unieke etagère willen maken? Pak je kans! Want bij ons maak je deze in no-time! Met alle ruimte voor creativiteit zoek jij je eigen deco kopjes, schotels en borden bij elkaar om hier je eigen etagère van te maken. Als kers op de taart kun je hem (tegen bijbetaling) vullen met PUUR ZOETjes 🍰 uit het boek Puur Zoet van foodblogger Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Vanaf volgende week kun je plaatsen reserveren! 
Zie link in bio voor alle workshops. .
.
#festivalzoet #etagere #zoetrecepten #creabea #workshop #almere
  • Deze Festival Zoet shopper is een eind weg: Machangulo Nature Reserve in Mozambique 🌞☀️
.
.
#festivalzoet #vip #viparrangement
  • En ook op Instagram hebben we een winnaar getrokken.
Gefeliciteerd R Maasse, je hebt 2 entreekaarten gewonnen voor Festival Zoet.
🎉🎉 Stuur even een mail naar info@annekeboekee.nl
Niet gewonnen ... niet getreurd ... rond 18 februari start de voorverkoop. Meld je aan voor de nieuwsbrief voor de VROEGBOEKKORTING. Ga naar www.festivalzoet.nl
.
.
.
#festivalzoet #winactie #vroegboekkorting
  • Bjørn Moleman, professioneel kok & cake designer, verzorgt samen met zijn partner Cora private dining en luxe catering op locatie onder de naam ‘Private Chef Bjørn’. Bjørn werkte in Amsterdam bij sterrenchefs. 
Hij is 12-14 april op Festival Zoet, maar ..... WIL JIJ JE GELIEFDE CULINAIR VERRASSEN MET VALENTIJNSDAG ... bestel dan een heerlijk Valentijnsmenu, high tea of taart http://www.privatechefbjorn.com/valentijn2019/
.
.
#valentijnsdag #festivalzoet #verrasjegeliefde #valentijnstaart #hightea
  • 😋😋 Taart eten voor het goede doel 😋😋
🎂 al 24 aanmeldingen voor de taartenbakwedstrijd 🎂 Er kan er nog maar eentje bij! 
Opbrengst is voor Stichting de Opkikker uit Almere 🐸 
Zij verzorgen lichtpuntjes voor gezinnen met een ziek kind 🚑
.
.
.
.
.
#festivalzoet #almere #kemphaan #taartenbakwedstrijd #opkikker #taart #baking
  • 🎉 WINACTIE 🎉
Met wie wil jij naar het Festival der Zoete Verleidingen? 
12-14 april Stadslandgoed de Kemphaan in Almere
3 dagen PROEVEN - WORKSHOPPEN - BELEVEN - GENIETEN - SHOPPEN
Reageer hieronder, en wie weet win jij een heerlijk dagje uit 😍
Vrijdag 1 feb trekken we een winnaar van 2 entreekaarten 🎟🎟
.
.
.
#festivalzoet #almere #kemphaan #winnen #winactie #taart
  • Hoe kwam je in Almere terecht voor Festival Zoet wordt mij vaak gevraagd. Nou dat zit zo ... het heeft in ieder geval te maken met deze fudge ... Zie link in bio
.
.
.
#almere #festivalzoet #fudge #flevoland #festivalderzoeteverleidingen

Follow Me!

Festival der Zoete Verleidingen
Stadslandgoed de Kemphaan | Kemphaanpad | Almere
Vrijdag 12 t/m zondag 14 april 2019 | 10-17 uur
Klik hier voor entree, route, parkeren e.d.

Sleenerhoeve | Brink 20 | Sleen
Vrijdag 2 t/m zondag 4 augustus 2019 | 10-18 uur

Contact: Anneke Boekee
tijdelijk alleen per mail bereikbaar: info@annekeboekee.nl
blog

 

Meld aan voor nieuwsbrief

Copyright © 2019 Festival der Zoete Verleidingen - organisatie B-Event· Privacy Statement