Wil jij de early bird aanbieding ontvangen? Meld aan voor nieuwsbrief
  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de voettekst

Festival der Zoete Verleidingen | Almere + Sleen

Het leukste event voor taartenbakkers en smulpapen! 12-14 april en 2-4 aug 2019

  • Home
  • Activiteiten
  • Deelnemers
  • Deelnemen
  • Taartenbakwedstrijd
  • Informatie
    • Informatie Voorjaarseditie
    • Informatie zomereditie
  • Glutenvrij
  • Beeld
  • Vrijwilligers

Berry Delicious

16 augustus 2013 By anneke Reageer

Berry Delicious
Recipe Type: Taart
Author: Sabine Wildenborg
2e Prijs Taartenbakwedstrijd 2013. Sabine Wildenborg heeft deze taart zelf bedacht. Maar de onderste koekbodem is van Peggy Porchen, de amandel bodem is van het recept Oscar Chocolade taart van Rudolph Van Veen, de bavaroise en de fruit spiegel is van opleiding patisserie die zij van iemand had gekregen. Je gebruikt een springvorm van 24 cm doorsnee waarvan je de bodem met bakpapier bekleed (tussen ring spannen)
Ingredients
  • De onderste bodem
  • 200 gr suiker (150 gr suiker en 50 gr vanillesuiker)
  • 200 gr boter
  • 400 gr bloem (niet zelfrijzend)
  • 1 ei
  • een snufje zout
  • aardbeienjam
  • De 2e bodem
  • 115 gr amandelen
  • 130 gr suiker
  • 150 gr ei
  • 100 gr eiwit
  • 20 gr boter
  • 25 gr bloem
  • De aardbei framboos bavarois vulling:
  • 7,5 blaadjes gelatine
  • sap van 1 citroen
  • 3 dl vruchtenpuree (doosjes fruit uit vriezer bij supermarkt pureren, 50% aardbei-50 % framboos)
  • 2 dl suikerstroop (100ml water-100 gr suiker)
  • 5 dl room
  • De fruitspiegel:
  • 3 dl vruchtenpuree (50 aardbei-50 framboos)
  • 50 gr suiker
  • 2 blaadjes gelatine
Instructions
  1. Werkwijze onderste bodem
  2. De boter zacht laten worden ( Evt. even in de magnetron zetten maar beter is gewoon een paar uurtjes uit de koelkast.). De boter met de suiker mixen, ongeveer 5 tot 7 minuten. Het ei bijvoegen en weer mixen. Daarna de bloem toevoegen.
  3. Langzaam beginnen met mixen en dan mag de snelheid wat omhoog en even de randen afschrapen en terug mixen en dan vormt er zich een bolletje. Het deeg uit de kom halen en inpakken in folie. Minstens een uur in de koelkast laten rusten.
  4. Uitrollen tot ongeveer 4 a 6 mm en dan een cirkel van zo’n 22 cm uitsteken. Deze ronde plak zo’n 8 tot 10 minuutjes bakken in de oven op 180ยฐ C. Deze moet dan heel licht bruin van kleur zijn en is pas uitgehard na het afkoelen. Eventueel kan de koek met een scherp mes bijgesneden worden: koek horizontaal op je hand, met je mes haaks langs de rand ๐Ÿ˜‰
  5. Deze koek dan insmeren met een dun laagje aardbeien jam.
  6. Werkwijze 2e bodem
  7. Hak de amandelen fijn in de keukenmachine samen met de helft van de suiker en voeg de eieren toe. Klop het eiwit met de suiker tot een luchtig mengsel.
  8. Meng de bloem en de boter door het amandelmengsel en spatel als laatste het eiwit erdoor. Giet het mengsel op een bakmat en strijk het uit.
  9. Bak de amandelbiscuit op 220 graden 10 tot 12 minuten.
  10. Draai de amandelbiscuit na het bakken ondersteboven en plaats het op bakpapier. Verwijder de bakmat en laat de biscuit afkoelen.
  11. Steek dan een cirkel van 20 cm uit en van 18 (doe dit met reststukjes van het biscuit).
  12. De grootste cirkel nu op de besmeerde koekbodem leggen.
  13. Werkwijze aardbei framboos bavarois vulling:
  14. Doe de vruchtenpuree, de suikerstroop en het citroensap in een pan. Verwarm de vloeistof tot tegen het kookpunt.
  15. Knijp de gelatine uit en voeg deze al roerende met een spatel toe. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost. Het vocht mag niet koken!
  16. Laat de vloeistof afkoelen tot deze hangend is.
  17. Klop de room lobbig en roer deze dan door de compositie zodra deze hangend is.
  18. De helft van deze bavarois over de bodem verdelen. Dan de tweede amandelbiscuit (stukken) over de vulling leggen. Het resterende aardbei bavarois mengsel over deze bodem verdelen en dan in de koelkast laten opstijven.
  19. Werkwijze fruitspiegel
  20. De gelatine blaadjes in koud water laten weken.
  21. De vruchtenpuree met de suiker aan de kook brengen, niet laten koken! Dan de uitgeknepen blaadjes gelatine erdoor roeren.
  22. Als het dik stroperig is, over de gekoelde taart verdelen.
3.2.1275

 

In categorie: Taartrecepten Tags: drenthe, festival, taart, taartenbakwedstrijd, zoet

Vorig bericht: « Haut-chic, Bas-choc
Volgend bericht: Op een roze wolk »

Lees Interacties

Datum

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Footer

Instagram

  • NOG EEN NIEUWE WORKSHOP!ย 
Gek op leuke kopjes en schotels โ˜•โ˜•โ˜•? Altijd al je eigen, unieke etagรจre willen maken? Pak je kans! Want bij ons maak je deze in no-time! Met alle ruimte voor creativiteit zoek jij je eigen deco kopjes, schotels en borden bij elkaar om hier je eigen etagรจre van te maken. Als kers op de taart kun je hem (tegen bijbetaling) vullen met PUUR ZOETjes ๐Ÿฐ uit het boek Puur Zoet van foodblogger Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Vanaf volgende week kun je plaatsen reserveren!ย 
Zie link in bio voor alle workshops. .
.
#festivalzoet #etagere #zoetrecepten #creabea #workshop #almere
  • Deze Festival Zoet shopper is een eind weg: Machangulo Nature Reserve in Mozambique ๐ŸŒžโ˜€๏ธ
.
.
#festivalzoet #vip #viparrangement
  • En ook op Instagram hebben we een winnaar getrokken.
Gefeliciteerd R Maasse, je hebt 2 entreekaarten gewonnen voor Festival Zoet.
๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰ Stuur even een mail naar info@annekeboekee.nl
Niet gewonnen ... niet getreurd ... rond 18 februari start de voorverkoop. Meld je aan voor de nieuwsbrief voor de VROEGBOEKKORTING. Ga naar www.festivalzoet.nl
.
.
.
#festivalzoet #winactie #vroegboekkorting
  • Bjรธrn Moleman, professioneel kok & cake designer, verzorgt samen met zijn partner Cora private dining en luxe catering op locatie onder de naam โ€˜Private Chef Bjรธrnโ€™. Bjรธrn werkte in Amsterdam bij sterrenchefs.ย 
Hij is 12-14 april op Festival Zoet, maar ..... WIL JIJ JE GELIEFDE CULINAIR VERRASSEN MET VALENTIJNSDAG ... bestel dan een heerlijk Valentijnsmenu, high tea of taart http://www.privatechefbjorn.com/valentijn2019/
.
.
#valentijnsdag #festivalzoet #verrasjegeliefde #valentijnstaart #hightea
  • ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ Taart eten voor het goede doel ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹
๐ŸŽ‚ al 24 aanmeldingen voor de taartenbakwedstrijd ๐ŸŽ‚ Er kan er nog maar eentje bij!ย 
Opbrengst is voor Stichting de Opkikker uit Almere ๐Ÿธย 
Zij verzorgen lichtpuntjes voor gezinnen met een ziek kind ๐Ÿš‘
.
.
.
.
.
#festivalzoet #almere #kemphaan #taartenbakwedstrijd #opkikker #taart #baking
  • ๐ŸŽ‰ WINACTIE ๐ŸŽ‰
Met wie wil jij naar het Festival der Zoete Verleidingen?ย 
12-14 april Stadslandgoed de Kemphaan in Almere
3 dagen PROEVEN - WORKSHOPPEN - BELEVEN - GENIETEN - SHOPPEN
Reageer hieronder, en wie weet win jij een heerlijk dagje uit ๐Ÿ˜
Vrijdag 1 feb trekken we een winnaar van 2 entreekaarten ๐ŸŽŸ๐ŸŽŸ
.
.
.
#festivalzoet #almere #kemphaan #winnen #winactie #taart
  • Hoe kwam je in Almere terecht voor Festival Zoet wordt mij vaak gevraagd. Nou dat zit zo ... het heeft in ieder geval te maken met deze fudge ... Zie link in bio
.
.
.
#almere #festivalzoet #fudge #flevoland #festivalderzoeteverleidingen

Follow Me!

Festival der Zoete Verleidingen
Stadslandgoed de Kemphaan | Kemphaanpad | Almere
Vrijdag 12 t/m zondag 14 aprilย 2019 | 10-17 uur
Klik hier voor entree, route, parkeren e.d.

Sleenerhoeve | Brink 20 | Sleen
Vrijdag 2 t/m zondag 4 augustus 2019 | 10-18 uur

Contact: Anneke Boekee
tijdelijk alleen per mail bereikbaar:ย info@annekeboekee.nl
blog

 

Meld aan voor nieuwsbrief

Copyright © 2019 Festival der Zoete Verleidingen - organisatie B-Event· Privacy Statement