Sweet Deli Berryfield
2015 Wedstrijdtaart Festival der Zoete Verleidingen
Recept van Rosalie Pol
Ingrediënten:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 250 gr kwark
  • 500 gr witte chocolade
  • frambozen
  • marshmallows
  • 100 gram basterdsuiker
    Topping:
  • 50 gram suiker
  • 250 gram blauwe bessen
  • gelatine
    Bodem:
  • 1 pak bastogne koeken
  • roomboter
Werkwijze
  1. Smelt de boter in een pan, maak de bastonge koeken fijn en meng dit door de gesmolten boter.
  2. Doe dit vervolgens in de taartvorm en druk dit steving aan, vervolgens leg je dit in de koelkast.
  3. Vervolgens klop je de slagroom stijf, gaat de mascarpone kwark en suiker erbij. In de tussentijd smelt je de witte chocolade au bain marie en laat dit afkoelen.
  4. Zodra dit is afgekoeld meng je dit door het slagroom mengsel. Vervolgens meng je de frambozen en marshmallows (in kleine stukjes gesneden) erdoor.
  5. Daarna giet je dit mengel in de taartvorm en gaat het weer in de koelkast.
  6. In een pannetje verwarm je de blauwe bessen met suiker. Wanneer de suiker is verdwenen doe je dit in de blender en pureer je het mengsel. Daarna doe je de gelatine erbij. Vervolgens giet je dit over de taart, die inmiddels al wat hard is geworden. Nog wat blauwe bessen eroverheen en laat dit vervolgens minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
  7. Nadat de taart hard genoeg is garneer je dit nog met scherven witte chocolade en geraspte witte chocolade.

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter aan Laura Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *