Taartrecept Copa Cabana Beach

Dit is het recept van Lisette van der Linden.  De winnende taart van Festival Zoet in 2012. Een heerlijke frisse zomertaart met verse mango en aardbeien. Je hebt nodig een ingevette springvorm van 28-30 cm.

festival, zoet, sleen, drenthe, taartenbakwedstrijd
Copa Cabana, recept Lisette van der Linden. 1e prijs taartenbakwedstrijd 2012




Ingrediënten

Bodem

  • 125 gram boter
  • 250 gram lange vingers

Mangovulling

  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 grote of 1,5 klein mango (ong. 425 gram) of eventueel (als de mango uit het seizoen is) een blik mangoblokjes.

Aardbeienvulling

  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 bakje aardbeien (ong. 500 gram)

Yoghurtmousse

  • 8 blaadjes gelatine
  • 600 ml volle yoghurt
  • 100 gram kristal suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 300 ml slagroom
Werkwijze

Begin met de bodem

  1. Smelt de boter. Maal de lange vingers fijn (bv door ze in een plastic zak te doen en met de deegroller te pletten of door in de keukenmachine te malen) en roer de gesmolten boter erdoor.
  2. Vet de springvorm in met de olie (lekker dun smeren)
  3. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan met de handen of met de bolle kant van een lepel, let goed op dat het eerlijk verdeeld is en niet te dik op sommige plaatsen en aan de randen.
  4. Laat de bodem ongeveer een half uur (mag ook langer zijn) opstijven in de koelkast.

Dan de Mangopuree

  1. Week de gelatine in water.
  2. Pureer de mango in de keukenmachine of met een staafmixer.
  3. Verhit een derde van de mangopuree en de gelatine (goed uitgeknepen) tot de gelatine opgelost is. Roer de rest van de mangopuree erdoor. Laat ong. 5-10 minuten staan tot het licht geleiachtig wordt maar nog vloeibaar genoeg om uit te kunnen schenken.

De Aardbeienvulling

  1. Week de gelatine in water.
  2. Haal de kroontjes van de aardbeien en was de aardbeien. Pureer de aardbeien (houd er een aantal, afhankelijk van de grote en eigen smaak, apart voor garnering) in de keukenmachine.
  3. Verhit een derde van de aardbeienpuree en de gelatine (goed uitgeknepen) tot de gelatine is opgelost en roer de rest van de aardbeienpuree erdoor. Laat ong. 5-10 minuten staan tot het licht geleiachtig wordt maar nog vloeibaar genoeg om uit te kunnen schenken.

Als laatste de yoghurtvulling

  1. Week de gelatine in ruim water.
  2. Klop de room met de suiker en vanillesuiker tot yoghurt dikte.
  3. Verwarmd de gelatine (goed uitgeknepen) en 3 eetlepels yoghurt in een pan tot de gelatine is opgelost.
  4. Roer de gelatine door de resterende yoghurt en spatel de room en het sap van een citroen erdoor.

Dan het maken van de taart

  1. Schenk de helft van de yoghurtmousse in de taartvorm en schenk de mangovulling erop. Roer voorzichtig met een vork erdoorheen (naar eigen keuze of een spiraal of lekker door elkaar) om het marmer effect te maken. Schenk de resterende yoghurtmousse erop en roer weer voorzichtig door met een vork. Dan de aardbeienmousse erop en weer roeren met de vork. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  2. Laat de taart even op kamertemperatuur komen en maak voorzichtig de springvorm los en viola…. de taart is klaar!