Marjon Sassen-Westers – Zoetekauw

Bronvermelding:
Aangepast recept van de brownies:
van Veen, R. (2013). Rudolph’s bakery. Uithoorn, Nederland: Karakter Uitgevers.

Taart van Marjon Sassen: met brownie bodem, cheesecake en rood fruit. Voor het Festival der Zoete Verleidingen 2017

Voor de brownie:
150 gr extra pure chocolade
100 gr witte chocolade, in brokjes gesneden
150 gr roomboter + extra om in te vetten
3 eieren
375 gr suiker
Snufje zout
150 gr bloem



Voor de cheesecake:
500 gr roomkaas
200 gr suiker
3 theelepels vanille-extract
2 vanillestokjes
250 ml slagroom
65 gr poedersuiker

En verder:
Rood fruit (naar eigen behoefte, ter decoratie)
200 gr chocoladedruppels of andere chocolade om te smelten
Bakpapier
Springvorm (24 cm doorsnede)

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed de springvorm met bakpapier door eerst de vorm in te vetten en daarna het bakpapier er tegenaan te plakken.
Hak de pure chocolade in stukken.
Smelt de boter op een laag vuur en voeg daarna de in stukken gesneden pure chocolade toe. Laat smelten tot een egale massa en laat 10 minuten afkoelen.
Klop de eieren met de suiker en een snufje zout tot een gelig geheel. Roer het warme, afgekoelde chocolademengsel nog een keer door en voeg toe aan het eimengsel. Voeg nu ook de 100 gr witte chocolade toe (in brokken gesneden). Zeef de bloem boven het mengsel en roer goed door. Doe het geheel in de springvorm en zet plm. 25-30 minuten in de oven tot hij gaar is, d.w.z. dat de binnenkant nog wat plakkerig is (dit kun je checken met een satéprikker). Laat in de vorm helemaal afkoelen.

Mix de roomkaas en de suiker tot een glad mengsel en voeg daarna het vanille-extract toe. Haal het merg uit de vanillestokjes door ze door midden te snijden en met een mes de binnenkant eruit te schrapen en voeg dit toe aan het roomkaasmengsel.
Mix in een andere kom de slagroom totdat deze stijf wordt. Voeg vervolgens de poedersuiker toe en mix dit goed door. Voeg nu het roomkaasmengsel toe aan het slagroommengsel en roer met een spatel tot het een glad geheel is. Zodra de brownie afgekoeld is, kun je het cheesecakemengsel over de brownie schenken en glad strijken. Zet het geheel vervolgens zo’n 4 a 5 uur in de koelkast om op te stijven. Tip: de volgende dag is deze taart nog lekkerder!

Beleg de taart voor het serveren met rood fruit en giet er eventueel nog een klein beetje gesmolten witte of bruine chocolade overheen. Garneer met poedersuiker.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *