Key Lime Pie
Recipe Type: 2015 Wedstrijdtaart Festival der Zoete Verleidingen
Author: Natalie Verbeke
Ingredients
  • Voor de bodem:
  • 400 gr bloem
  • 80 gr poedersuiker
  • 4 theel. gemberpoeder
  • snufje zout
  • 250 gr ongezouten boter in blokjes
  • 3 eieren, alleen de dooiers
  • 50 ml ijskoud water
  • 1 theel. olijf olie, mocht het nodig zijn
  • Vulling:
  • 2 x 400 gr gecondenseerde melk
  • 240 ml vers geperst limoensap
  • 4 theel. geraspte limoenschil
  • 4 eieren gesplitst
  • 225 gr suiker
  • 3 stukken stem gember, gehakt
  • Finishing touch:
  • 1 limoen dun gesneden
  • 6 takjes munt
  • poedersuiker
Instructions
  1. Meng de bloem, de poedersuiker, gemberpoeder en het zout om het deeg te maken.
  2. Wrijf de boter door dit mengsel tot het lijkt op broodkruimels.
  3. Meng dan de eierdooiers met het water en meng dit er doorheen tot het een samenhangend deeg vormt. Voeg wat olijf olie toe als het deeg wat droog is. Doe het deeg in huishoudfolie en leg het 20 a 30 minuten in de koelkast.
  4. Warm de oven voor op 200C.
  5. Rol het deeg uit op een bebloemde ondergrond tot het de dikte heeft van een pond muntstuk ( 3 mm)
  6. Doe het deeg over de deegroller en leg het zo in een 30 cm taartvorm. Druk het deeg in de vorm en zorg dat er geen gaten in het deeg zitten. Laat het teveel aan deeg over de rand hangen. Doe er folie overheen en laat het nog 20 minuten koelen.
  7. Prik met een vork gaten in de bodem. Leg dan bakpapier op de bodem en daarop bakbonen of rijst.
  8. Bak 15 minuten blind, haal dan het bakpapier er vanaf en bak dan nog 5 a 10 minuten.
  9. Laat dan afkoelen op een rek.
  10. Zet de oven op 170C graden.
  11. Voor de vulling mix je de gecondenseerde melk met limoensap, limoen schil en eierdooiers tot het mengsel een dikke consistentie heeft. Roer de gehakte stem gember erdoor heen. Voeg gewenst nog wat poedersuiker toe.
  12. Giet dit mengsel dan in de bakvorm met het deeg, en maak de bovenkant glad en bak dit dan 15 a 20 minuten in de oven. De taart is klaar als de vulling een klein beetje nog wiebelt of als de kern 70C is volgens de thermometer.
  13. Haal de taart uit de oven, laat afkoelen, en laat dan zo lang als mogelijk de taart in de koelkast goed koud worden.
  14. Doe suiker in een pan met 6 eetlepels water, laat op medium vuur warm worden zonder te roeren, gebruik een nat kwastje om eventuele suikerkristallen weg te vegen. Haal de suikerstroop van het vuur als het 120C is.
  15. In een glazen mixkom die je vetvrij hebt gemaakt mix je de eiwitten tot stijve pieken. Terwijl het aan het mixen voeg je in een dun stroompje de suikerstroop toe.
  16. Blijf de eiwitten mixen tot het mengsel stijf en glanzend is.
  17. Doe dit merengue mengsel in een spuitzak met ronde tip.
  18. Op de gekoelde taart kun je nu wat limoen schil en geraspte chocolade strooien. (ik kies ervoor om dit niet te doen)
  19. Spuit de merengue rondom de rand van de taart en brand deze met een crème brulee brander goud bruin. Plaats dan nog wat limoen schijfjes en munt op de taart.
3.3.3077

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *